Caligula
6 April 2016

IK WIL DE MAAN.

Drusilla sterft. In één klap verliest Caligula zijn zus en zijn geliefde. Heen en weer geslingerd tussen gevoelens van diepe rouw en een intens verlangen naar het leven, komt hij tot een keihard inzicht: de mensen sterven, en ze zijn niet gelukkig. De jonge keizer kiest voor de opstand. Tegen de leegte. Tegen de zinloosheid van het bestaan. Hij start een gruwelijk experiment. Hij moordt, verkracht, martelt, vernedert en terroriseert zijn onderdanen. In hun ogen wordt hij steeds waanzinniger. Maar is hij echt een gestoorde tiran? Of weigert hij gewoon elk compromis?

Peter Hendrikx

(c) Humphrey van ‘t Hul

Als afstudeervoorstelling aan toneelacademie Maastricht regisseerde Peter Hendrikx de oertekst van Albert Camus. Geen verhaal over een verre, historische keizer, maar de compromisloze strijd van een jonge mens. Radeloos op zoek naar rust, naar een manier om de storm in zijn hoofd te bedaren.

tekst Albert Camus
regie Peter Hendrikx
spel Emma Colen, Bram De Win, Jan Dewit, Bert Dobbelaere, Guus Jacobs, Godelieve Meijers, Ger Mendel, Kurt Monten & Sam Van Avermaet
muziek Pieterjan Hermans
kostuums Lise Clara
scenografie Peter Hendrikx & Sander Salden
lichtontwerp Sander Salden
productie & assistentie Godelieve Meijers (stage)
in coproductie met Villa Basta (B), Kumulus (NL), de Queeste (B), C/O netwerk voor talentontwikkeling (NL), cultuurcentrum Hasselt (B), cultuurcentrum De Bogaard Sint-Truiden (B) en toneelacademie Maastricht (NL)
met de steun van Stad Hasselt

Peter Hendrikx

(c) Humphrey van ‘t Hul

Peter Hendrikx

Peter Hendrikx