Elektra
6 April 2016

“Tragedies gaan niet over conflicten. Ze gaan niet over tegenstellingen die kunnen worden uitgesproken en opgelost. Tragedies zijn fundamenteel onoplosbaar. Ze brengen de onverenigbare stemmen van de mens naar boven.”

(Nietzsche in Also sprach Zarathustra)

Elektra // regie door Peter Hendrikx

(c) Nina Sondagh

ELEKTRA gaat over het lot van een van de meest beruchte en tragische families uit de geschiedenis.

Het verhaal is bekend: in de hoop op wind, offert koning Agamemnon zijn dochter Ifigeneia. Tien jaar lang voert hij oorlog tegen de Trojanen. Na zijn overwinning keert hij terug naar huis, opgewacht door zijn vrouw Klytaimnestra. Zij heeft hem de dood van hun dochter nooit vergeven. Agamemnon wordt vermoord in bad.

Ifigeneia’s broer en zussen – Orestes, Elektra en Chris – zijn intussen ouder geworden. De zussen grootgebracht onder het juk van een wraakzuchtige moeder en een dode vader. De broer weggestuurd van huis, uit vrees voor wraak. Op de vooravond van Orestes’ terugkomst, zoomen we in op de feiten.

ELEKTRA is een dissectie van de familie. Een zoektocht naar de wortels van alle tegenstellingen. De wrok. De haat. Het onbegrip. Maar ook de warmte en de liefde. Hoe komt het dat mensen steeds zo hardnekkig blijven geloven in hun eigen waarheid?

regie, scenografie & licht Peter Hendrikx
artistiek advies Nina Sondagh
tekst Brecht Hermans
spel Wouter Claes, Maren Lambrichts, Stefanie Lenskens, Bart Machiels, Erin Motten, Liesbeth Münks, Sara Peeters & Joachim Plusquin
muziek Pieterjan Hermans
decor Jeroen Geraerts
productie Isabelle Thoelen
producent theater Filet Puur
in première op 19 februari 2016 in CC Bilzen
te zien tijdens landjuweelfestival op 1 november 2016 om 20:00 in ‘t Arsenaal (Mechelen) — bestel tickets

Elektra is gemaakt met acht amateurspelers van theater Filet Puur uit Bilzen. De voorstelling won het Gouden Doek en werd geselecteerd voor het Landjuweelfestival 2016.

Elektra // regie Peter Hendrikx

(c) David Hamal

Elektra // regisseur Peter Hendrikx

Elektra // regie Peter Hendrikx

Elektra // regie Peter Hendrikx

Elektra // regisseur Peter Hendrikx