Oleander
6 April 2016

“Niemand heeft mij van jou afgepakt, moeder. Mijn handje is nooit uit jouw greep geglipt. Zo is het niet gegaan. Ik was meer een auto die jij in dronken staat ergens geparkeerd had, en later wist je niet meer waar.”

Astrid is het enige kind van een alleenstaande moeder, Ingrid Magnussen, een bloedmooie, briljante, obsessieve dichteres, die er een compleet eigen levensfilosofie op nahoudt. Astrid aanbidt haar moeder en koestert hun afgeschermde wereld vol rituelen en mysteries. Maar Astrids veilige wereld stort in mekaar wanneer haar moeder op een ochtend wordt meegenomen door de politie. Astrid wordt overgeleverd aan jeugdzorg. Ze gaat van het ene pleeggezin naar het andere. Met allemaal nieuw ‘moeders’ die zich wel of juist niet over haar ontfermen. Maar haar eigen moeder laat haar niet los. Vanuit de gevangenis schrijft ze brieven en probeert ze Astrid stevig in haar greep te houden.

Een afstudeervoorstelling van de Toneelacademie Maastricht, mogelijk gemaakt door Rabarber.

(c) Nina Sondagh

(c) Nina Sondagh

regie & tekst Nina Sondagh, geïnspireerd op de roman White Oleander van Janet Fitch
spel Oscar van der Greft, Maayke Grootscholten, Ji-Young Jeon, Charissa Ten Katen, Kristel Keuren, Barbara Nollkaemper, Vera Papilaja, Ginette Puylaert, Ellen van Rossum, Yoni Serlie, Mechteld Schelberg & Cézanne Tegelberg
licht- en decorontwerp Vasilis Apostolatos
decor Teo Westerlaken
kostuums Wampe Elbers
vormgeving affiche Charlotte Gilissen
foto affiche Nina Sondagh
fotografie Milan Tettero

 “..een voorstelling die duidelijk maakt dat Sondagh heel wat in haar mars heeft.”

Constant Meijers, hoofdredacteur Theatermaker

“Nina Sondagh toont zich met deze voorstelling een veelbelovend regisseur én schrijver. En levert ze hiermee wat mij betreft een mooi visitekaartje af aan het Nederlandse jeugdtheater.”

Jolanda Spoel, programmeur Maas theater, Rotterdam

in première op 30 mei 2014 in Den Haag.

Oleander11

(c) Milan Tettero

Oleander04

 

Oleander08

Oleander10